Bio

Digitaal leider en transformatie consultant

Ik ben Rogier Schmit, ervaringsdeskundige in digitalisering van organisaties. Ik breng digitale executie en een groei-mindset samen in het DNA van bedrijven. Mijn ervaring varieert van het uitvoeren van strategieën tot het realiseren van organisatiebrede transformaties. Ik werk aan digitale vooruitgang en innovatie om groei voor mensen en organisaties mogelijk te maken. Door zaken beter, sneller of voordelig uit te voeren ontstaat er ruimte om nieuwe waarde en modellen te verkennen. Mensen omschrijven mij als creatieve optimist, een nieuwsgierige geest met enthousiaste energie. 


Van 0 tot 46

Volgens mijn moeder waren mijn eerste woordjes; ‘ik doen’.
De wens om alles zelf te ontdekken door het te doen is altijd gebleven..
Door zelf alles te ervaren kwamen successen maar zeker ook falen, en een sterke eigen mening. Mijn experimenteel en soms vlammend karakter werd later in de pubertijd verward met rebels gedrag. Maar ik bleef graag alles zelf proberen.

Mijn werkend bestaan begon na mijn studie International Marketing als ondernemer in een grafisch familiebedrijf met mijn vader, ooit begonnen als krantenwijk.
Mijn genetisch overgebrachte pragmatisme bleek later waardevol in grote organisaties, waar ik diverse marketing, sales en management functies heb vervuld bij KPN, Europees Octrooibureau en T-Mobile Nederland.
Van 2012-2017 heb ik als Directeur Digitaal bij T-Mobile uitgebreide ervaring opgedaan met de digitale transformatie van het bedrijf.

De Growth Mindset, ontwikkeld door Carol Dweck, speelt een belangrijke rol in mijn werk en leven. Net als vele anderen maakt ik plannen, met de veronderstelling van kennis. Maar experimenten waarbij ik onwetendheid als basishouding had hebben me de meeste groei opgeleverd. Leren via exploratie is een steeds groter onderdeel van mijn werk geworden.


Rogier thuis

Het heeft best even geduurd. Maar inmiddels ben ik thuis precies zoals op kantoor. Ik ben getrakteerd op 2 geweldig eigenwijze tieners thuis en woon samen met mijn Frans-Algerijnse vrouw Nabila in Nederland, en soms in Frankrijk.

Mijn betere helft en gezin
Advertentie